Pohane jabuke – brz i jednostavan desert

 Pohane jabuke – brz i jednostavan desert

Tražite recept za ukusan i brz desert koji možete sami napraviti čak i u čajnoj kuhinji studentskog doma? Pohane jabuke, a.k.a. jabuke u šlafroku, savršeno su rješenje. Spremne za samo 40 minuta, oduševit će vas i vaše prijatelje na večernjem druženju, a neke i vratiti u djetinjstvo.

Foto: Unsplash

Tražite recept za ukusan i brz desert koji možete sami napraviti čak i u čajnoj kuhinji studentskog doma? Pohane jabuke, a.k.a. jabuke u šlafroku, savršeno su rješenje. Spremne za samo 40 minuta, oduševit će vas i vaše prijatelje na večernjem druženju, a neke i vratiti u djetinjstvo.

Satojci

  • 2 velike jabuke
  • 6 žlica glatkog brašna
  • malo soli
  • vanilin šećer
  • limun (ribana korica i sok)
  • jaje
  • 2 dl mlijeka
  • ulje za prženje
  • (opcionalno) mrvica ruma
  • (opcionalno)šećer u prahu
  • (opcionalno) cimet

Priprema

Pomiješati brašno, sol, vanilin šećer, koricu limuna. Dodati mlijeko, jaje i (opcionalno) rum te promiješati. Ostaviti da odstoji dok ogulite jabuke, uklonite sjemenke i narežete ih na ploške debljine 0.5-1 cm.

Foto: Unsplash

Ploške jabuke prije umakanja u smjesu prelijte limunovim sokom. Jabuke sa smjesom peći u vrućem ulju par minuta sa svake strane. Gotove jabuke stavite na papirnati ubrus da upije višak masnoće.

Po želji posipajte mješavinom šećera u prahu i cimeta. Dobar tek!

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.