Kako pravilno njegovati kosu?

 Kako pravilno njegovati kosu?

„Bad hair day“ je moramo priznati nešto sa čim smo se svi susreli, i definitivno nešto s čim se ne želimo susresti. Ako ti je rekacija na reklame za njegu kose, kao i nama, bila „wooow, želim takvu kosu“, razumijemo se i pripremili smo za tebe savjete kako imati zdravu lepršavu kosu.

Što se tiče samog pranja kose, učestalost ovisi o tipu tvoje kose. Ako imaš izrazito suhu kosu, najbolje je da kosu pereš dva puta tjedno, a ako imaš masno vlasište najbolje da kosu pereš svaka dva dana.

Treba paziti na sastojke preparata s kojima pereš kosu

Kada biraš šampon, regenerator i masku pripazi na njihove sastojke jer što manje kemikalija to će ti kosa biti zdravija. Sulfati i parabeni u šamponima koriste se prvobitno za pjenjenje, ali mogu s vremenom izazvati iritaciju kože i povećati rizik od hormonalnih poremećaja. Idealno bi bilo odabrati blage, nježne proizvode koji odgovaraju tvom tipu kose. Šampon se nanosi na tjeme, a regenerator i maska se nanose samo na „dužinu kose“, vrhove, nikako na tjeme.

Njega prije pranja kose

Tretmani prije šamponiranja kao što su masaža vlasišta i korištenje ulja poboljšavaju cirkulaciju krvi na vlasištu, opuštaju mišiće, pojačavaju sjaj i njeguju kosu. Proizvod za masažu vlasišta postaje sve popularniji, a možeš ga kupiti u svojoj lokalnoj drogeriji. Ulje za kosu možeš birati po vlastitim preferencama, ali najviše se koriste: kokosovo, bademovo, maslinovo i ricinusovo.

Savjeti za njegu kose nakon pranja

Mokra kosa je sklona lomljenju zato je preporuka da pričekaš da se osuši pa da se onda počešljaš. Bilo bi idealno kada bi se kosa prirodno osušila, to je manje štetno za tvoju kosu. Zapravo svako korištenje topline šteti kosi, ali ako baš želiš koristiti te proizvode (kao što su pegla i fen), proizvode za zaštitu od topline nanesi na kosu prije. A kako bi se riješili ispucalih vrhova, treba redovito šišati kosu, idealno svaka 2-3 mjeseca.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.