Osnovna šminka koju muškarci moraju znati!

 Osnovna šminka koju muškarci moraju znati!

Foto: Unsplash

Eh, da. Šminka je za većinu muškaraca misteriozno područje, prepuno raznih pojmova, koji svaki radi svoju magiju i uljepšava osobu koja ih stavlja. Ako se želiš ponekad uključiti u razgovor o šminki, želiš primijetiti što tvoja cura nosi da ju možeš iznenaditi za rođendan ili samo želiš razumjeti o čemu pričaju tvoje prijateljice, sljedeću šminku moraš znati.

Nije bitno da znaš apsolutno sve, dovoljno je da znaš što kako izgleda i gdje se nanosi. Šminkanje kreće od nanošenja baze, odnosno primera. Primer se koristi kako bi se sakrile pore i kako bi šminka duže ostala na koži. Na primer se potom stavljaju puder i korektor.

Puder, najčešće tekući, koristi se za prekrivanje i zaštitu kože. Nanosi se spužvicom (beauty blenderom), a alternative puderu su BB/CC kreme. Na puder, za još malo skrivanja „nesavršenosti“, nanosi se korektor. Korektor se nanosi u tankim slojevima, na podočnjake i prištiće, također beauty blenderom ili manjim kistom. Nakon toga se stavlja fiksirajući puder, koji je uglavnom proziran.

Kada je prikrivanje gotovo, krećemo s izražavanjem crta lica. Bronzer koži daje efekt – brončanja. Drugim riječima, koža krene izgledati kao da je malo potamnila na suncu. Kontura se pak stavlja kako bi se naglasile crte, odnosno kosti lica, a highlighter se nanosi na područja lica koja želimo istaknuti i daje im sjaj.

Oči su priča za sebe. Maskara se stavlja na trepavice i daje im efekt dužine, ali i pojačava volumen. Sjenila se stavljaju na kapke i oko očiju, dolaze u raznim bojama i ako se koriste pravilno, naglašavaju boju očiju. Tušem za oči se obično rade crte duž kapka, kojima se naglašava oblik očiju. Uz oči, šminka se nanosi i na usnice. Tako imamo ruž (koji uglavnom daje boju, oblikovanje i volumen usnicama), sjajila (koja dodaju volumen i sjaj) te olovku, kojom se mogu konturirati usnice.

Ovo je samo mali, osnovni dio onoga što se koristi za šminkanje, ali je dovoljno dobro za početak. Sretno!

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.