Što zapravo mogu kreme protiv bora

 Što zapravo mogu kreme protiv bora

Foto: 123rf

Kreme protiv starenja vidimo na policama svake drogerije i možemo ih dobiti bez recepta. No, koliko su efikasne u rješavanju problema za koji se reklamiraju?

Izbljeđivanje mrlja, ublažavanje i brisanje bora te revitalizacija kože su ciljevi koji prodaju ove kreme, jednako kao i micanje podočnjaka, ali tu dolazimo do prve prepreke. Podočnjaci mogu imati više uzroka i ne mogu se svi riješiti kremom. Par trikova za micanje podočnjaka možeš pronaći u našoj rubrici  “Riješi se podočnjaka”. Prije nego kupiš kremu, otiđi stručnjaku i detektirajte uzrok tvojim podočnjacima.

Bore, pogotovo one duboke, neće izbrisati krema. Tu je jedino potpuno rješenje botox. Ipak, kvalitetne kreme mogu pomoći kod ublažavanja bora, pogotovo onih manjih i plićih. Razlog borama i negativnim promjenama je sunce, ali i starenje kože koje možemo ublažiti ako kožu hidratiziramo. Najbolje sredstvo protiv starenja kože je upravo zaštitni faktor protiv UVA i UVB zračenja. Kreme protiv starenja mogu pomoći u nekim pogledima, pogotovo one kreme s ceramidima, ali i ovdje vrijedi: “bolje spriječiti, nego liječiti”.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.