Što odabrati? Serum, hidratantnu kremu ili oboje

 Što odabrati? Serum, hidratantnu kremu ili oboje

Što je serum za lice?

Serum za lice je  proizvod za intenzivnu njegu kože koji se koristite kao dio svakodnevne rutine njege kože. Sadrži širok raspon aktivnih sastojaka kao što su antioksidansi, peptidi, vitamini i biljni sastojci koji pružaju ciljani tretman za različita stanja kože. Ovi aktivni sastojci mogu poslužiti u razne svrhe, uključujući hidrataciju, smanjenje bora ili kontrolu proizvodnje sebuma. Zahvaljujući svojoj laganoj teksturi, serum prodire duboko u  slojeve kože i pruža intenzivan tretman bez stvaranja osjećaja težine na koži. Redovita uporaba seruma može dovesti do poboljšanja teksture, kao i do vidljivog smanjenja bora i drugih nesavršenosti, što dovodi do zdravije, ujednačenije i pomlađene kože.

Što je hidratantna krema?

Hidratantna krema je proizvod za njegu kože koji se također koristi u svakodnevnoj rutini za njegu i zaštitu kože. Sadrži mnoge sastojke poput omekšivača, biljnih ekstrakata i vitamina koji pomažu u očuvanju vlage u koži i jačaju njezinu barijeru. Hidratantne kreme sadrže masne kiseline koje se lako razmazuju po koži, pružaju trenutnu hidrataciju i stvaraju zaštitni sloj koji sprječava gubitak vlage. Redovita uporaba kreme pomaže u održavanju mekoće, glatkoće i elastičnosti kože te sprječava isušivanje, iritaciju i prerano starenje.

Koja je razlika između seruma i hidratantne kreme?

Razlika između seruma i hidratantne kreme je oblik, tekstura i primarna namjena. Dok serumi za lice sadrže mnoge korisne sastojke koji ciljano djeluju na kožu, kao što su antioksidansi i vitamini, hidratantne kreme  su gušće. Hidratiziraju i štite. Dok se serum općenito koristi za pružanje dubinske njege nakon pranja kože, nakon seruma se nanosi hidratantna krema koja zadržava vlagu i stvara zaštitni sloj na koži. Hidratantne kreme  sadrže sastojke poput biljnih ekstrakata i vitamina, dok serumi često sadrže aktivne sastojke koji ciljano djeluju na kožu. Zbog toga se  ovi proizvodi  često koriste zajedno kao dio cjelovitog programa njege kože kako bi se osiguralo, zaštitilo i poboljšalo zdravlje kože.

Što im je zajedničko?

Iako se serumi za lice i hidratantne kreme razlikuju po formulaciji i glavnoj namjeni, imaju mnogo zajedničkih značajki. Oba proizvoda pružaju vlažnost koži, pomažu joj zadržati vlagu i poboljšavaju njezin izgled. Njegove glavne funkcije su njegovanje kože, poticanje regeneracije i očuvanje njezine strukture. Iako se koriste na različite načine, često se kombiniraju u redovnoj rutini njege kože za najbolje rezultate. Štoviše, oba proizvoda mogu se koristiti  i za prevenciju problema s kožom i za tretiranje  postojećih problema kao što su bore i nepravilna stanja kože. Uključivanje seruma i hidratantnih krema u vašu svakodnevnu rutinu njege kože može rezultirati glatkom, bujnijom i zdravijom kožom.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.