Kako je Italija postala modno središte

 Kako je Italija postala modno središte

Foto: Unsplash

Italija je poznata kao modno središte, dom ljudi sa sprezzaturom, prvog shopping centra i država iz koje potječu neki od najpoznatijih dizajnera. No, kako je Italija postala centar mode?

Prije svega, Italija ima bogatu povijest dobrog odijevanja. Firenca, Venecija i Milan još od renesanse slove kao gradovi poznati po svojoj modi. Kada se to spoji s talijanskim dizajnerskim kućama poput Versacea, Armanija, Guccija, Prade i brojnim drugim svjetski prepoznatljivim dizajnerima, dobiju se odjevni komadi koji su bogati detaljima i izrađeni od kvalitetnih materijala s posebnom pažnjom i elegancijom.

Moda, izvor prihoda i kulturni identitet

Talijanski dizajneri su poznati po korištenju kvalitetnih materijala i luksuznih tkanina te kože. Nisu samo dizajneri odgovorni za ogroman uspjeh, već i talijanska vlada, koja je prepoznala modnu industriju kao izvor velikih prihoda i dio kulturnog identiteta. Vlada je, zahvaljujući tome, ulagala u napredak mode i obrazovanje dizajnera te događaje poput Fashion Weeka. Ukratko, Italija je (p)ostala poznata po modi jer je ona ukorijenjena u njihove živote već stoljećima i konstantno se njeguje.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.