Najbolji sportovi za gubitak kilograma!

 Najbolji sportovi za gubitak kilograma!

Physically fit woman at the gym lifting dumbbells to strengthen her arms and biceps. Muscular woman sitting on exercise mat looking at her arms.

Uglavnom vježbamo i treniramo sportove jer su nam zabavni, jer nas drže nas u formi i pomažu pri skidanju kilograma. Upravo zbog zadnjeg razloga se mnogi odlučuju na treniranje, a u nastavku saznaj koji sportovi najbrže tope kilograme!

Zadnjih godina magazin Forbes na prvo mjesto stavlja squash i to s razlogom! Squash je igra slična tenisu u kojoj dva igrača u zatvorenom terenu reketom lopticu izmjenjuju odbijajući je od zida, a u jednom satu igre možeš potrošiti više od 800 kalorija! Squash je jako zabavan tako da dok igraš, nećeš ni primijetiti koliko je zapravo naporno.

Foto: Pexels

Još jedan sjajan izbor je trčanje. Možeš trčati s prijateljem ili staviti slušalice i trčati solo. Za početak možeš probati trčanje na traci jer tako lakše kontroliraš brzinu i možeš se fokusirati na tehniku disanja. Kasnije, kada se već uhodaš (ili utrčiš) lakše ćeš moći odrediti tempo trčanja pa ti ni promjene terena i visine neće smetati da uživaš u trčanju u prirodi.

Foto: 123rf

Ako voliš vodu, razmisli o vaterpolu i plivanju. Za vaterpolo moraš biti izvrstan plivač i imati vaterpolo klub u blizini, a ako imaš sve to vaterpolo je za tebe. S druge strane, ako nemaš mogućnosti ili ne želiš trenirati vaterpolo, možeš trenirati plivanje ili rekreativno plivati na obližnjem bazenu ili kupalištu! Uz trošenje kalorija, plivanje i vaterpolo su poznati kao sportovi koji izvrsno izgrade cijelo tijelo. Tako da ćeš osim plivanja, za ljeto na plaži moći pokazati i mišiće.

Foto: 123rf

Timske sportove s loptom poput nogometa, košarke i rukometa neki od tvojih prijatelja vjerojatno već treniraju. Ako ne želiš trenirati u klubu, uvijek možeš skupiti ekipu i otići na igralište. Za košarku i nogomet igrališta ima svugdje, a nađe se i poneko rukometno. Međutim, prednost nogometa je to što ga možeš igrati na bilo kojoj livadi ili ravnoj podlozi, a košarku možeš igrati i na jednom košu, kojeg možeš kupiti i u dućanu!

Na kraju dana, najbolji sport je onaj u kojem uživaš. Bez obzira bio to borilačka vještina, timski sport ili neki koji možeš trenirati u svojoj sobi, najbolje rezultate ćeš imati ako se konstantno baviš aktivnošću koju voliš i paziš na prehranu. Također, sve je lakše uz prijatelja, tako da je veliki plus ako uspiješ naći partnera za trening.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.