Kako se provesti bez velikog troška

 Kako se provesti bez velikog troška

Foto: 123rf

Petak, zadnje predavanje je gotovo, društvo sjedi na kavi i, odjednom, onaj jedan prijatelj dolazi na ideju da se ide van. Svi kliču i slave ga, padaju dogovori o mjestu izlaska i svi se slažu da će se pit šampanjac. Ustaju se i svatko ide platiti kavu, a zatim udari surova stvarnost. Previše se trošilo na kave, a jeli su se i bureci umjesto slanaca, što je dovelo do toga da – nitko nema novaca za takav izlazak. Ove situacije, vjerovali ili ne, nisu toliko rijetke, pogotovo u studentskom životu. Sukladno tome, smišljaju se planovi kako da izlazak ne propadne, a opet da ne dođe do bankrota.

Foto: Pexels

Opcija #1 – Party u stanu

Klubovi su skupi, a tu u spas dolazi party u kući/stanu. Birate vlastita pića, vlastitu glazbu, privatni je party (što znači da nema neugodnih ljudi koji se nerijetko sretnu u izlasku) i vrlo vjerojatno postoji šansa da možete prespavati ili barem dočekati jutro. Međutim, koliko god su odlična opcija, toliko je teško naći osobu koja ima stan/kuću i voljna je ugostiti ljude koji će cijelu večer tulumariti. S druge strane, nema previše mogućnosti upoznati druge ljude, koje bi upoznali u izlasku.

Opcija #2 – Party u klubu

Stan i kuća su otpali, izlazak mora biti negdje vani. Klubovi su uglavnom skupi i ako ne znate neki u kojem je cijena pića prihvatljiva, onda bi mogli potrošiti puno više nego što ste spremni ili popiti manje nego što ste se nadali. Bolja opcija, i stari trik, je da se „zagrijete“ u nekom kafiću gdje znate da su cijene relativno niske i onda odete u klub. U klubu su troškovi minimalni, a i dalje imate puni doživljaj. Još jedna opcija je da ne uzima svatko svoje piće, već da zajedno uzmete neku veću bocu i podijelite troškove.

Nakon izlaska, treba se vratiti kući. Ako još uvijek vozi javni prijevoz, to je najjeftinija opcija (uz hodanje, naravno). Veliki bonus je ako imate prijatelja koji vozi i ne pije ili nekoga tko bi rado došao po vas i odbacio vas. Nakon što ste zvali sve prijatelje s vozačkom i autom koje ste imali spremljene u imeniku, sljedeća opcija je vjerojatno – pozvati taksi. Postoje jeftinije varijante u obliku aplikacija za taksi, a i tu je najbolja opcija podijeliti troškove s dijelom društva koji ide u istom smjeru.

Uz ovih par savjeta ne bi trebali potrošiti značajnu količinu novaca, a opet ćete se zabaviti i provesti u izlasku!

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.