Samozatajni otok bez automobila

 Samozatajni otok bez automobila

Izvor: Unsplash

Otok Vrgada nalazi se na krajnjem jugoistočnom dijelu zadarskog arhipelaga. Riječ je o relativno malom otoku s površinom od 3,67 četvornih kilometara koji broji oko 200 stanovnika. Na otok je najlakše doći trajektom iz Biograda na Moru ili Pakoštana.

Zanimljivosti samozatajnog otoka

Otok krase šljunčane i pješčane uvale te kristalno čisto more, a čak dvije trećine otoka je prekriveno gustom borovom šumom. Na otoku nema automobila, ali sve što ti je potrebno ti je nadohvat ruke, kao npr. dućani, restorani i smještaj.

Otok je dobio epitet zlatni zbog svih predivnih, prostranih plaža sa „zlatnim“ pijeskom, koji se ne viđa često. Plaža Podbrizi se ističe ne samo kao najljepša plaža otoka Vrgada nego i kao jedna od najljepših plaža na Jadranu. Riječ je o pješčanoj plaži koja je okružena stijenama i obasjana suncem.

Ako se želiš maknuti od svakodnevnih gužvi, prometa i što bi se reklo „odmoriti dušu“, smatramo da je ovo idealna destinacija za tebe, ali trebaš iskoristiti priliku dok je otok još donekle tajna.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.