Kako da parfem duže traje na koži?

 Kako da parfem duže traje na koži?

Foto: Unsplash

Parfem je onaj poseban dodir kojim oplemenimo svaki outfit, vežu se uz našu osobnost i mogu utjecati na to kako nas ljudi vide. Naravno, ako kupuješ parfem vjerojatno ti se sviđa i želiš da ti na koži ostane što duže. Ako ti parfem brzo ispari, u nastavku pogledaj par savjeta kako to možeš ispraviti!

1. Nemoj utrljavati parfem

Parfemi su namijenjeni da ih raspršiš po sebi i ostaviš da se pomiješaju s prirodnim uljima, već prisutnim na tvom tijelu, zbog čega parfemi znaju različito mirisati na drugim osobama. Ono što zapravo radiš kad utrljavaš parfem je da ga zagrijavaš, zbog čega on ispari i gubi aromu

2. Nanesi parfem na točke s najjačim pulsom

Stručnjaci savjetuju da se parfem nanosi na točke koje imaju najjači puls, odnosno iza ušiju, na dnu vrata, unutrašnjost laktova, ispod koljena i slično. Svakako nisu uobičajena mjesta, ali ih stručnjaci neprestano spominju.

3. Njeguj svoju kožu

Parfem ne traje dugo na suhoj koži. Zato je bitno da redovno održavaš njegu kože i hidratiziraš ju. Ako ipak imaš suhu kožu, prije parfema si namaži kožu kremom ili mlijekom za tijelo neutralnog mirisa. Može pomoći ako naneseš parfem nakon tuširanja, dok su pore još otvorene, ali pri tom moraš paziti da ti koža nije pregrijana.

4. Kosa i odjeća

Nanošenje parfema na kosu nije novi „trik“. Nanošenje parfema na kosu je dobar način kako da parfem traje što duže, ali moraš paziti da parfem koji nanosiš nije na bazi alkohola, nego vode. Parfemi na bazi alkohola ti mogu isušiti kosu, zato obavezno provjeri je li tvoj parfem siguran za to. Odjeća će uglavnom držati miris parfema cijeli dan, ali pripazi da ne nosiš odjeću na kojoj može ostati fleka od parfema.

S ovim trikovima možeš uživati u svom parfemu cijeli dan!

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.