Je li održiva moda budućnost?

 Je li održiva moda budućnost?

Foto: 123rf

Brza moda je sa sobom donijela brojne probleme poput zagađenja vode, stvaranja ogromnih količina ispušnih plinova i otpada te, u nekim slučajevima, rad u nehumanim uvjetima. Međutim, kako se cijeli svijet okreće prema eco-friendly proizvodima, tako i moda kreće prema održivosti.

Učinak na okoliš

Održiva moda se bazira na korištenju materijala, koji imaju minimalan učinak na okoliš. Organski pamuk, posebne boje i reciklirani materijal su manje štetni materijali, koji se mogu održivo proizvoditi, a da se pritom promiču normalni uvjeti rada. Kada spojimo takav način proizvodnje sa zagovaranjem popravljanja i ponovnog korištenja odjeće, odmaknemo se daleko od brze mode, u puno boljem pravcu.

Održiva moda je jednako u trendu i atraktivna kao fast fashion, u većini slučajeva čak i bolja. Stoga, ako znamo da manje štete radimo noseći održivu odjeću, koju možemo prenamijeniti i plaćamo kvalitetu koju dobijemo, pritom čuvajući planet – nema razloga zašto ne bismo prešli na održivo.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.