Pranje četkica za šminkanje

 Pranje četkica za šminkanje

Izvor: Unsplash

Za svaki makeup look su nam potrebne četkice, ako izuzemo izazove šminkanja bez četkica. Tako dolazimo do pitanja koliko često i kako trebamo prati četkice za šminkanje?

Četkice treba prati svaki tjedan

S obzirom na to koliko se prljavštine, prašine i bakterija skuplja u četkicama a da te iste četkice stavljamo na lice, oči, usta, četkice je potrebno je prati svaki tjedan. Redovnim pranjem četkica održavamo njihovu kvalitetu i štitimo sebe i svoje lice od bakterija koje se skupljaju u četkicama.

Preporuke za pranje četkica

Što se tiče samog pranja četkica, preporuke su razne – sapuni, deterdžent za suđe, posebni proizvodi (koje možeš naći u lokalnim drogerijama) na kojima je naglašeno da služe za pranje četkica. Za koji god proizvod se odlučiš pripazi na postotak alkohola u sastavu proizvoda. Ako imaš jako osjetljivu kožu, kožu sklonu aknama, najbolje da koristiš proizvode kao što su npr. dječji sapun, za koje je sigurno da im sastav nije štetan za tvoju kožu.

Kod pranja četkica bitno je da se pridržavaš sljedećih koraka: namoči četkicu, dodaj željeni proizvod, dobro isperi i iscijedi četkice i ostavi ih da se osuše.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.