Kako postati odličan u color blockingu?

 Kako postati odličan u color blockingu?

Color blocking je pravac koji je Piet Mondrian začeo, a Yves Saint Laurent popularizirao svojim haljinama. Kao i Laurentove haljine, color blocking izgleda jednostavno, ali zapravo treba dosta promišljanja i kombiniranja kako bi se složio smislen outfit. Zato u nastavku slijede smjernice kako složiti majstorski color blocking outfit koji na tebi neće izgledati kao par nasumičnih, šarenih odjevnih komada!

Spajanje odjevnih komada komplementarnih boja u zanimljive outfite zove se color blocking. Za sve nas koji ne znamo komplementarne boje napamet jako je koristan kotač boja, gdje se one nalaze jedna nasuprot druge, odnosno na suprotnim stranama spektra.

Color blocking mora biti upečatljiv, živ, intenzivan i pomalo biografski. Pomalo ziheraški, ali nimalo dosadno i „obično“ u color blocking možeš ući kako je Mondrian zamislio. Mondrian je u svojim djelima koristio crvenu, žutu, plavu i neutralne boje poput bijele i crne, dok u odjevnim kombinacijama ulogu neutralne boje može preuzeti i siva.

Ako si na drugom kraju spektra (pun intended),  voliš odvažnost i nije te strah isticati se u masi, boja ciklame kombinirana sa žutom tvorit će outfite koji nigdje neće proći nezamijećeno. I dečki, nemojte se bojati ružičastih nijansi.

Naravno, mogu se kombinirati i više od dvije boje, koje ne moraju nužno biti komplementarne. Na primjer, kombiniramo žutu i zelenu, boje koje su jedna pored druge na krugu boja, ali onda u outfit dodamo ljubičastu i voilà! Imamo color blocking outfit.

Color blocking je stil koji nije nov, ali je još uvijek uzbudljiv i otvara mnogo mjesta za kreativnost i eksperimentiranje. Savršen je za sve koji žele bojom začiniti i oživiti svoje svakodnevne outfite. Opusti se, skupi samopouzdanje i kreni slagati color blocking outfite u kojima ćeš dominirati i osjećati se odlično, jer na kraju, moda nema smisla ako nije zabavna.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.