Kako jesti više i smršaviti?

 Kako jesti više i smršaviti?

Foto: Pexels

S vremena na vrijeme svi znamo pretjerati s hranom, ali ako se to događa češće i zbog toga vidiš posljedice na svom tijelu, onda bi bilo dobro da prilagodiš svoj način prehrane i okreneš se visoko volumnoj prehrani.

Da, možda zvuči malo kontra intuitivno jesti više kako bismo doveli svoju prehranu u red, ali stvarno funkcionira. Osim toga koliko jedemo, bitno je što jedemo i koliko kalorija ima. Nije isto pojedemo li 100 grama čipsa (oko 560kcal) ili 100 grama kokica, koje rijetko idu iznad 360kcal. Pogotovo kada uzmemo u obzir da je 100 grama kokica volumno puno više od par komadića čipsa koje bi dobili u 100 grama. Naravno, prava razlika se vidi kada se radi o konkretnim obrocima.

Foto: Unsplash

Uzmimo za primjer špagete bolonjez. Dobro poznati, mesnati umak sa špagetima rijetki će odbiti. Međutim, 100g špageta ima čak 157kcal! Kada se na to doda nešto više od 100g bolonjez umaka (koliko prosječna osoba pojede), dođemo do gotovo 300kcal. Međutim, ako se odlučimo za špagete od tikvica, možemo pojesti gotovo kilogram tikvica za isti broj kalorija koji ima 100g špageta. Razlika je dakle ogromna, a špageti bolonjez su samo jedan primjer u moru recepata. Variva i juhe se vrlo dobro uklapaju u visokovolumnu prehranu, jer se s jako malo kalorija vrlo brzo zasitimo, upravo zbog velike količine tekućine.

Foto: Unsplash

Hrana s velikim volumenom i malo kalorija svakako je dobar izbor ako moraš izgubiti kile, a ne želiš gledati poluprazan tanjur. Ima raznih, kreativnih recepata za doručak, ručak, večeru, međuobrok, desert pa čak i vrlo dobrih zamjena za grickalice koje moraš isprobati!

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.