Kratka povijest kebaba

 Kratka povijest kebaba

Foto: 123rf

Kebab je omiljena brza hrana mnogima, pogotovo nakon noćnog provoda, ali mnogi ne znaju kako je kebab kojeg danas jedemo zapravo nastao. Kada kažemo kebab, najčešće mislimo na döner kebab, što u doslovnom prijevodu znači rotirajući kebab, tj. pečeno meso. Sam kebab se uglavnom sastoji od redova odrezaka govedine, piletine ili junetine poslagane na vertikalni štap, poput ražnjića.

Popularnost preko Berlina

Iako kebab postoji stoljećima, popularnost je stekao tek 1970-ih godina u Berlinu, kada je Kadir Nurman prilagodio kebab užurbanim Berlinčanima pretvorivši ga u hranu koja se može jesti u hodu. Kebab je zadržao svoju slavu u Berlinu te se danas tamo nalazi oko 4000 prodavaonica kebaba, a popularnost kebaba u tortilji i lepinji sve više primjećujemo i na našim prostorima.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.