Tehnologija koja će ti pomoći u treningu

 Tehnologija koja će ti pomoći u treningu

Foto: Unsplash

Tehnologija je više nego ikada prisutna u sportu. Prati stanje sportaša, osigurava poštivanje pravila i unaprjeđuje rezultate. Tehnologiju koja se koristi u profesionalnom sportu možeš i ti primijeniti na svojim treninzima!
Jedna od najčešće korištenih tehnologija je video nadzor, koji se koristi u različitim sportovima, poput nogometa, hokeja ili tenisa. Tako, suci mogu u realnom vremenu potvrditi svoju odluku, a treneri i sportaši mogu naknadno pogledati sve greške, nepravilnosti i, naravno, dobre stvari koje su se dogodile. Snimanje može uvelike pomoći i tebi, iz istih razloga. Mobitel će biti dovoljno dobar da se snimiš tijekom izvođenja vježbe, vidiš tehniku iz druge perspektive i gdje ima mjesta za napredak.
Sportaši nose razne čipove, senzore, trackere i pametne satove. Oni se koriste za očitavanje performansi sportaša, kao i fiziološke karakteristike poput razine kisika u krvi, potrošenih kalorija i slično. Nosive uređaje najjednostavnije možeš uključiti u svoj trening u obliku pametnog sata ili narukvice, koji će uglavnom pružati dovoljno informacija da pratiš svoj napredak i vježbanje.

Čak i virtualna stvarnost

Jedna od novosti koja se sve više koristi u sportu je svakako virtualna stvarnost. Simulirajući stvarno okruženje terena ili situacije u kojoj će se sportaš naći, pomaže mu da se što bolje pripremi za nju. Virtualna stvarnost je postala relativno dostupna svima, stoga možeš do neke mjere i nju koristiti za dobivanje boljih rezultata.
Tehnologija je danas neizbježna čak i u sportu, a ne moraš biti u svjetskom vrhu da ju koristiš. U većini slučajeva će biti dovoljan mobitel i kvalitetan pametni sat da dobiješ prednost u treningu.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.