Što alkohol radi tijelu?

 Što alkohol radi tijelu?

Foto: 123rf

Alkohol je supstanca koja je dobrim dijelom postala dio kulture. Nije strano na društvenim okupljanjima popiti koju čašicu alkohola, štoviše, to se nekada i potiče. Međutim, to što je konzumacija alkohola prihvaćena, ne znači da je sigurna.

Posljedice

Jedna od posljedica konzumacije alkohola je odmah jasno vidljiva, a to je pad kognitivnih funkcija. Tako se narušava sposobnost prosuđivanja, pamćenja i koordinacije, a nisu izuzete ni nagle promjene raspoloženja. Uz to, alkohol pospješuje dehidraciju tijela i može uzrokovati vrtoglavicu i mučninu.

Ako se alkohol konzumira duže vrijeme, na posljetku može uzrokovati rak, bolesti jetre i ostalih organa te značajno oslabiti imunitet. Ako se alkohol konzumira svjesno i odgovorno, mogu se spriječiti razne bolesti i nesreće, stoga treba uživati odgovorno.

Jedna od neželjenih posljedica konzumacije alkohola je i mamurluk. Više o tome kako si pomoći kada se dogodi “jutro poslije” pročitajte ovdje.

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.