Što alkohol radi tijelu?

 Što alkohol radi tijelu?

Foto: 123rf

Alkohol je supstanca koja je dobrim dijelom postala dio kulture. Nije strano na društvenim okupljanjima popiti koju čašicu alkohola, štoviše, to se nekada i potiče. Međutim, to što je konzumacija alkohola prihvaćena, ne znači da je sigurna.

Posljedice

Jedna od posljedica konzumacije alkohola je odmah jasno vidljiva, a to je pad kognitivnih funkcija. Tako se narušava sposobnost prosuđivanja, pamćenja i koordinacije, a nisu izuzete ni nagle promjene raspoloženja. Uz to, alkohol pospješuje dehidraciju tijela i može uzrokovati vrtoglavicu i mučninu.

Ako se alkohol konzumira duže vrijeme, na posljetku može uzrokovati rak, bolesti jetre i ostalih organa te značajno oslabiti imunitet. Ako se alkohol konzumira svjesno i odgovorno, mogu se spriječiti razne bolesti i nesreće, stoga treba uživati odgovorno.

Jedna od neželjenih posljedica konzumacije alkohola je i mamurluk. Više o tome kako si pomoći kada se dogodi “jutro poslije” pročitajte ovdje.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.