Kako se riješiti prištića

 Kako se riješiti prištića

Foto: Pexels

Rijetki su oni koji se barem jednom u životu ne susretnu s prištićima, pogotovo u pubertetu. Prateći sljedeće savjete, možeš ih ublažiti, a možda ih se čak možeš i riješiti.

Prvenstveno, moraš održavati redovitu higijenu lica. To znači da svako jutro i večer moraš očistiti lice i nanijeti proizvode za njegu kože lica. Pri tome, moraš paziti da koristiš proizvode koji su prikladni za tvoj tip kože. Posebno pripazi da ne puno šminke i da ju temeljito ispereš. Ako održavaš higijenu, a stanje se ne poboljšava, pokušaj prilagoditi prehranu. Pržena, slatka i masna hrana pridonosi problemu s prištevima.

Prišteve ne smiješ istiskivati. Osim što će izgledati lošije, istiskivanjem stvaraš rane, a možda i doživotne ožiljke. Ako po licu imaš prišteva koji te jako smetaju, posjeti kozmetički salon gdje će ti to stručno odraditi. Uz to, probaj što više smanjiti stres, jer i on utječe na prišteve.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.