Trening prsa za početnike

 Trening prsa za početnike

Foto: 123rf

Prsa su jedan od omiljenih grupa mišića za treniranje, a u nastavku su vježbe koje će početnike uvesti u trening prsa.

Četiri vježbe za trening prsa

Prije svega, ključno je dobro zagrijati prsa i ramena. To možeš napraviti laganim cardiom i dinamičkim istezanjem, u kombinaciji s elastičnim trakama. Zatim, prva vježba za prsa ti mogu biti klasični i dobro poznati sklekovi. Kod pravilnog skleka, zauzmeš položaj planka, ruke staviš malo šire od širine ramena, spuštaš se tako da prsima dotakneš pod i podigneš se.

Sljedeća vježba je bench press s bučicama. Ovu vježbu izvodiš tako da legneš na klupicu, noge čvrsto upreš u pod, lopatice spojiš na leđima i potisneš u klupicu, a ruke spuštaš malo ispod 90 stupnjeva i vraćaš ih gore fokusirajući se na rad prsa.

Nakon toga, možeš prijeći na bench press sa šipkom. Tehnika je gotovo ista, s tim da staviš srednji prst na oznakama na šipci i spuštaš šipku na donji dio prsa.

Za zadnju vježbu koristiš kablove. Stani u sredinu mašine s kablovima, čije ručke ćeš podignuti na zadnji nivo. Zatim, napravi raskorak tako da ti jedna noga stoji ispred druge i dok stojiš uspravno ručke povuci ispred sebe i izdahni. Zatim, zadrži malo i vrati ih dok udišeš. Ovu vježbu je bitno raditi kontrolirano.

Ove četiri vježbe će ti biti dovoljne za prva napretke u treniranju prsa, a kasnije možeš dodavati druge vježbe poput propadanja i kosog bencha u svoj raspored. Zapamti, najbitnije je zagrijavanje i ispravna tehnika!

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.