Kako dobiti masu u nogama

 Kako dobiti masu u nogama

Foto: Unsplash

Noge su dio tijela na koji se vjerojatno najveći broj ljudi žali. Ruke, leđa, prsa, ramena, sve se to nekako izgradi s vremenom, ali noge kod većine ostaju bolna točka. U nastavku pročitaj par razloga zašto je tome tako i vidi prepoznaješ li sebe u jednom od primjera.

Krenut ćemo od poznatog razloga zašto noge ne rastu, a to je genetika. Dobra stara boljka, koju često čujemo kao glavni razlog zašto noge ne rastu. Da, genetika utječe na razvoj, ali prije nego što sve pripišemo genetici, idemo probati riješiti i ostale stvari koje bi mogle utjecati.

Kako bi noge rasle potrebno ih je trenirati više puta tjedno. Ako se pokazuje da treniranje nogu jednom tjedno nije dovoljno, onda moraš uvesti barem još jedan trening. Može biti korisno i da rasporediš mišiće nogu po treninzima, da se možeš bolje fokusirati na svaku skupinu.

Slična formula dolazi u obliku povećavanja intenziteta. Radi više ponavljanja, fokusiraj se na volumen (što može značiti vježbanje s manjom kilažom) i pazi na formu. Noge su stvorene da izdrže puno toga, zato ih moramo trenirati jače od nekih drugih skupina mišića.

Kod intenzivnog treninga, tijelo gubi kalorije. Ako želiš rasti, moraš biti u kalorijskom suficitu. Drugim riječima, moraš unositi više kalorija, nego što ih tvoje tijelo troši. Naravno, to ne znači da se prejedaš, nego pratiš unos kalorija.

Probaj primijeniti ove savjete na svoj trening i rezultati bi trebali biti vidljivi!

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.