Kako ne hodati pogrbljeno

 Kako ne hodati pogrbljeno

Foto: Unsplash

Velik broj ljudi, a nažalost sve više mladih, danas hoda pogrbljeno. Možda i sebe nekad uhvatiš s pogrbljenim držanjem ili pogrbljenim hodom, a ako ti se to često događa, možda trebaš poraditi na tome.

Pogrbljenost može uzrokovati ozbiljne probleme s mobilnošću, bol u tijelu, ali i ozbiljne probleme s kostima i probleme u starosti. Loše držanje mladih generacija nije veliko iznenađenje, s obzirom na to da smo svi uglavnom na mobitelima i za računalom cijeli dan. Još jedna posljedica toga je takozvani „nerd neck“, odnosno kada nam je vrat previše izdužen prema naprijed.

Dobra vijest je da se sve može poboljšati ili čak potpuno ispraviti ako počneš na vrijeme. Uvijek je najbolje savjetovati se s liječnikom, i to ti preporučujemo, ali na internetu se mogu pronaći odlični treninzi i vježbe kako možeš popraviti držanje. Naravno, uvijek prvo provjeri je li osoba koja snima trening legitimna i ima li potrebno znanje.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.