Prvi seks

 Prvi seks

Prvi seks je tabu tema koja je razvila mnoštvo mitova te je izrazito teško otkriti što je istina, a što ipak nije. Mnogo je pitanja prije „prvog puta“, a odgovore na mnoštvo od njih želimo potražiti pregledavajući razne stranice na internetu. Mnoštvo tih informacija je netočno, krivo, iskrivljeno. Kako ipak razaznati koje su to informacije točne, a koje netočne? Nažalost, ne postoji univerzalan odgovor na to pitanje, jer svatko ima drugačiji pogled na to. Svako iskustvo je različito i jako je teško napisati točan slijed radnji tijekom prvog seksa. Netko želi taj trenutak podijeliti s voljenom osobom u koju ima potpuno povjerenje, dok netko samo želi staviti „kvačicu“ na svojoj to-do listi pod pojmom seks.

Foto: Pexels

U svakom razredu i društvu zasigurno postoji ona frendica ili frend koji je to sve već probao, koji je postao toliko iskusan preko noći, da mu mnogi zavide. No što ako taj frend ili frendica samo blefira, što ako želi ispasti dovoljno kul i fora širenjem takvih informacija? Tu informaciju također ne možemo znati, zato neka vas takve „kul – priče“ ne povode, nemojte se ravnati prema njima već ostvarite to onako kako samo vi želite i znate.

Kada je pravo vrijeme za to? Neki u seksualne odnose stupaju prerano, neki kasnije, ali jedno je sigurno – nikad prekasno. Ne postoji idealan trenutak za to, ne postoji savršena dob za prvi seks. Neki će prvi seks okusiti sa 16 godina, dok neki neće pronaći idealnu osobu za to sve do svoje 25 godine. Ne treba osuđivati ni jednu ni drugu stranu, već je potrebno uživati u tome trenutku. Istraživanja su pokazala kako većina žena i muškaraca žali što nisu dulje čekali na gubljenje nevinosti. Iz tog razloga dobro razmislite s kime želite podijeliti to iskustvo.

Postoji li siguran seks? Ni jedan seks nije 100% siguran i u svakom postoji određen rizik od trudnoće ili prenošenje spolnih bolest. Naravno, korištenje kondoma uvelike smanjuje takav rizik, a preporuka je za dečke da prije korištenja dobro prouče kako pravilno koristiti kondom. Jer i ono što se čini veoma lagano, može poći u krivom smjeru, tako da dobro provjerite uputstva prije uporabe.

Foto: Pexels

Prvi seks možda neće biti onakav kakav ste očekivali. Scene iz serija i filmova su sve samo ne stvarne. Sve ono što mislite da će se zasigurno dogoditi ipak se najčešće ne dogodi. Tako da iz tog razloga nemojte se bojati ako se nakon prvog seksa pitate : „Zar je to stvarno samo to?“ Seks ponajviše ovisi o partneru i prethodnom iskustvu, prvi puta ne možete znati što stvarno želite i što vam stvarno godi. Tako da se ne brinete ako to iskustvo ne bude onakvo kakvo ste zamišljali.

Bilo kako bilo, ne dopustite da vas partner ili netko drugi nagovori na to. Prvi seks je nešto što se događa samo jednom i zaista vrijedi dobro razmisliti o tome s kime to stvarno želite. Vjerujte sami sebi i tek kada osjetite da je pravi trenutak za to, to i učinite!

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.