Zašto NE kupovati dizajnersku odjeću

 Zašto NE kupovati dizajnersku odjeću

Foto: 123rf

Dizajnerski brendovi su privlačni. Oglašavaju se kao kvalitetni, poželjni, ekskluzivni i oni koji ih nose su automatski bolji od ostalih. Ali, vratimo se malo u stvarni svijet. Prije svega, dizajnerska odjeća košta cijelo bogatstvo. Naravno, postoje pristupačniji predmeti, ali tu se gubi onaj efekt ekskluzivnosti, jer te majice nose svi koji žele barem okusiti „dizajnersku“ odjeću. Razmisli isplati li se dati tolike novce da pokažeš veliki logotip na jeftinoj majici.

Ušteda i očuvanje okoliša

Kupovanje dizajnerske odjeće zbog njene kvalitete može biti nezgodno. Samo zato što nešto nosi dizajnersko ime, ne znači da je kvalitetno, stoga napravi dobro istraživanje o kvaliteti branda. Uz to, provjeri je li brand održiv i koliko se brine o pravima radnika i prirodi. Modna industrija je ogroman zagađivač okoliša tijekom i nakon proizvodnje. Pokušaj sačuvati prirodu, nemoj se slijepo bacati u konzumerizam. Probaj razmotriti kupovinu rabljene odjeće i dizajnerskih predmeta. Uštedjet ćeš novac i pridonijeti očuvanju okoliša.
Dizajnerska odjeća je često prva na listi kada se žele zadovoljiti materijalističke potrebe, ali nije uvijek najsretnije rješenje. Nekada je bolje kupiti jeftiniju, kvalitetniju odjeću, ne toliko razvikanog branda. Na tebi je da razmisliš i odrediš realnu vrijednost odjeće koju kupuješ.

 

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.