Zašto ti treba tonik za čišćenje lica

 Zašto ti treba tonik za čišćenje lica

Foto: Unsplash

Znamo koliko je važno održavati njegu lica i oni koji je održavaju redovito, uglavnom se fokusiraju na čišćenje i hidrataciju. Tonici za lice, koliko god korisni bili, znaju biti zapostavljeni i preskočeni, što je šteta jer su iznimno korisni i imaju više primjena!

Tonik podsjeća na vodicu i brzo se upije, a mogu ga koristiti svi, bez obzira na tip kože. Tonik je vrlo dobra pomoć za čišćenje i balansiranje pH kože te njegovanje, za što se između ostaloga koristio i u povijesti, kada se čišćenje lica uglavnom radilo sapunima. Uz to je i vrlo koristan u hidratiziranju kože i smanjivanju pora, kao i za pripremu kože za nanošenje kreme.

Foto: Pexels

Ovisno o tipu, tonik se nanosi direktno na lice ili na vatu/blazinicu kojom se nježno prelazi preko lica. Nakon nanošenja, tonik se mora posušiti i onda možeš nastaviti s hidratacijom i svojom rutinom. Razni tonici imaju razne benefite, stoga je bitno da pročitaš sastojke prije nego se odlučiš za kupovinu. Ako tonik među sastojcima ima ružu ili ružinu vodicu, vrlo dobro će hidratizirati kožu. Slično kao i kod čajeva, zeleni i kamilica će služiti kao antioksidanti i smirivat će kožu.

Probaj ubaciti tonik u svoju rutinu za njegu lica i uvjeri se koliko je zapravo koristan!

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.