Osnovna pravila njege za muškarce

 Osnovna pravila njege za muškarce

Foto: 123rf

Osobna njega ne mora biti komplicirana, da bi bila efikasna. Puno toga se može ostvariti jednostavnom, svakodnevnom brigom o sebi i svom tijelu. U nastavku su stvari koje će ti pomoći.

Krećemo od lica

Njega lica je iznimno bitna i odraz je naše brige o zdravlju. Umivanje i ispiranje lica gelom bi trebao biti minimum. Peeling je važan za dublje čišćenje lica, dok će kreme pomoći zaštititi i zacijeliti kožu. Pobrini se i o usnicama, običan balzam za usne će vjerojatno biti dovoljan.
Ako zube ne pereš barem dvaput dnevno, krajnje je vrijeme da počneš. Svaki zub je jednako važan, stoga nemoj automatizmom prati zube, već ih četkaj jednog po jednog, svjesno. Zubni konac je nezamjenjiv, stoga ga se treba koristiti svakodnevno, a uz to možeš koristiti i vodicu za ispiranje usta.

Ne zanemari i ovo

Nemoj zapustiti kosu, bradu i dlake. Ako imaš kratku bradu, održavaj ju na pravilnoj dužini i obliku, a ako imaš dugu bradu, pobrini se da je uredna i da koristiš ulja, balzam i šampon. Frizura i ostatak tijela nisu izuzetak. Brij dlake redovito, ne samo za „posebne prigode“. U to spadaju i obrve, koje ne moraš pretjerano uređivati, ali dodaj im malo oblika i dovedi ih u red.

Koristi posebno gel za tijelo i šampon za kosu. Kao posljednji savjet, stavi dezodorans i parfem, ali nemoj pretjerati.

Ovo su osnove, tako da je još velik put ispred tebe, ali ključno je prvo svladati ovo i pratiti ove korake na dnevnoj bazi.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.