Detoniranje nuklearne bombe za film

 Detoniranje nuklearne bombe za film

Foto: Universal

Christopher Nolan poznat je po izbjegavanju računalno generirane grafike u filmovima, već se radije okreće praktičnim efektima. Dakle, ako je u njegovom filmu prikazana eksplozija, ta eksplozija se gotovo sigurno dogodila u stvarnom životu. Međutim, u Nolanovom filmu Oppenheimer se nalazi scena detonacije nuklearne bombe, povlači li ovdje Nolan crtu i okreće li se specijalnim efektima?

Pa, ne. Nolan je rekreirao scenu eksplozije prve nuklearne bombe praktičnim efektima. Christopher Nolan i Andrew Jackson, njegov stručnjak za vizualne efekte, upravo su ovu scenu najduže raspravljali i planirali. Ipak, iako nije otkrio previše detalja o sceni (osim toga da se radi o praktičnim efektima), poznato je da nije zapravo detonirao pravu nuklearnu bombu. U scenu je uloženo puno promišljanja i detonaciju su rekreirali pazeći da bude što sličnija originalnoj eksploziji. Ostaje nam dočekati izlazak filma da vidimo Nolanovu rekreaciju detonacije prve nuklearne bombe – praktičnim efektima.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.