Prvi prijenos uživo s Marsa

 Prvi prijenos uživo s Marsa

Izvor: Unsplash

Europska svemirska agencija (ESA) je 2. lipnja sat vremena emitirala uživo slike s Marsa kako bi proslavili 20. rođendan svoje svemirske letjelice Mars Express. To je bio prvi ikad pokušaj emitiranja uživo s Marsa.

Emitiranje uživo nije prethodno testirano

Prije emitiranja uživo, voditelj operacija svemirskih letjelica u ESA-inom centru za kontrolu misije, James Godfrey je pojasnio da planiraju koristiti staru kameru koja je izvorno planirana za inženjerske svrhe. Ali je napomenuo da ovo nikada nije isprobano, i da bude 100% iskren nije siguran hoće li uspjeti.

Na kraju se pokazalo da je uspjelo. Slike uživo su dolazile otprilike svakih 50 sekundi koliko im je trebalo da se spuste s Marsa. Ako ti je promaknuo prijenos uživo, još uvijek ga možeš pogledati na YouTubeu.

Za kraj bi istaknuli da je zanimljivo gledati napredak tehnologije i što nam sve on donosi, iako ovo nije bio tipičan prijenos uživo, svejedno je bio prvi live prikaz Marsa jer su do sada slike Marsa koje smo gledali bile stare bar nekoliko dana.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.