Drvo novca: biljka koja donosi sreću?

 Drvo novca: biljka koja donosi sreću?

Izvor: Unsplash

Feng shui je drevna kineska vještina uređenja zgrada, predmeta i prostora u okruženju kako bi se postigao sklad i ravnoteža na način koji će donijeti mir i blagostanje. Po njihovim vjerovanjima, jedna od njihovih najomiljenijih biljaka – Pachira aquatica doslovno privlači financijsko bogatstvo i zato se nerijetko naziva „drvo novca“. Iako vjeruju da privlači novac u kuću, tvrde da treba izbjegavati držanje ove biljke u kupaonici jer bi se na taj način njezina pozitivna energija mogla istrošiti.

Biljka koja ne voli promjenu

Drvo novca je jedna od onih biljaka o kojoj se jednostavno brinuti, i zato smatramo da bi se odlično uklopila u svačiji dom i dnevnu rutinu. Prilikom određivanja njezine lokacije u kući, treba pripaziti na njenu izloženost suncu. Idealno bi je bilo staviti u blizinu dobro osvijetljenog prostora, ali ne na izravnu sunčevu svjetlost jer bi joj to moglo štetiti. Moramo te upozoriti da je riječ o biljci koja ne voli promjenu, pa treba biti spreman da bi joj moglo otpasti nekoliko listova ukoliko je se pomiče.

Savjeti za zalijevanje

Naš savjet je da biljku ne zalijevaš pretjerano. U suprotnom će joj lišće postati smeđe i početi opadati. Tijekom godine bi je bilo dobro zalijevati svaka dva tjedna, a preko ljeta ipak malo češće. Svaki puta kada ju zaliješ bilo bi dobro provjeriti raste li ravnomjerno i sat vremena nakon zalijevanja provjeriti je li upila svu vodu. Ako nije upila svu vodu, onda tu vodu treba izliti iz tanjurića kako ne bi došlo do truljenja korijena.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.