Biljke koje su jednostavne za održavanje

 Biljke koje su jednostavne za održavanje

Foto: 123rf

Želiš imati biljke u stanu, ali misliš da je previše brige potrebno za njihovo održavanje, početnik si u tome ili nisi dosljedan u njezi. Donosimo ti 5 sobnih biljaka koje će učiniti tvoj dom ljepšim, bez zahtijevanja puno brige.

Sanseverija
Sanseverija ili svekrvin jezik često se koristi za uređenje interijera poput onih na Pinterestu. Zalijevanje treba biti umjereno, i za rast joj nije potrebno mnogo svjetla, pa će se sama preživjeti uz malo njege

Zeleni ljiljan
Pripada sorti visećih biljaka, a često se naziva i pauk biljka. Ima vrlo duge i svjetleće listove koji se odlično prilagođavaju prostorima poput kuhinje ili kupaonice jer voli vlagu, stoga joj je dobro s vremena na vrijeme poprskati lišće. Iako voli svjetlost, bolje je ne stavljati je na izravnu sunčevu svjetlost ljeti kako ne bi došlo do opekotina lišća, i tada zalijevanje treba biti češće, dva do tri puta tjedno. Zimi će jednom tjedno biti dovoljno.

Sukulenti
Njihova glavna karakteristika je da preko svojih nazubljenih listova i stabljika zadržavaju vodu potrebnu za život u suhim i vrućim okruženjima. Vrlo ih je lako njegovati, s obzirom na to da ne bi smjeli primati direktnu sunčevu svjetlost ili previše vode.

Kaktus
Poput sukulenata, oni pohranjuju vodu u svojim tkivima kako bi se prilagodili staništu u kojem rastu. Ljeti se moraju zalijevati svakih 4-8 dana, dok se zimi kaktusi uopće ne zalijevaju.

Fikus
Spada u jedne od najpoznatijih sobnih biljaka i jednostavan je za održavanje. Kako bi ga se održalo zdravim i jakim, idealno mu je mjesto izvan izravne sunčeve svjetlosti, više voli donekle indirektnu svjetlost. Zimi ga je potrebno zalijevati jednom tjedno, a ljeti češće.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.