Filmovi koji su osvojili najviše Oscara

 Filmovi koji su osvojili najviše Oscara

Izvor: Unsplash

Academy Awards, poznatije kao „Oscars“ možemo izdvojiti kao jedne od najpopularnijih dodjela nagrada ikada. Academy Awards prepoznaje postignuća koja imaju izniman utjecaj na napredak filmske umjetnosti i znanosti. Ova nagrada općenito je rezervirana za ostvarenja koja su promijenila tijek filmskog stvaralaštva od svog predstavljanja. Zlatne ploče su ugravirane s opisom postignuća i imenom svakog tko je doprinjeo, a pričvršćene su na podnožje svake statue.

The Return of the King osvojio svih 11 nagrada za koje je bio nominiran

Najveći uspjeh postigao je film The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) koji je bio nominiran u 11 kategorija i osvojio nagradu za svih tih 11 kategorija. Tim uspjehom su postali jedini film u povijesti Oscara koji je bio nominiran u više od 10 kategorija i pobjedio u svakoj.

Film Titanic (1997)  je bio nominiran u 14 kategorija, a osvojio je Oscar za njih 11. Titanic je srušio dugo održavani rekord od 11 dobivenih Oscara, filma Ben-Hur (1959) koji je osvojio 11 Oscara, a bio nominiran za 12.

To su jedina tri filma koja su, za sada, osvojila više od 10 Oscara, što je naravno ogroman uspjeh.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.