Kako početi slikati?

 Kako početi slikati?

Foto: Unsplash

Slikanje te opušta, želiš se izraziti ili tražiš način kako da uđeš u profesionalni svijet umjetnosti? Kao što vrijedi za većinu stvari u životu, tako se i slikanje može naučiti ako se potrudiš. U ovom članku ćeš dobiti par smjernica koje ti mogu pomoći da se počneš baviti slikanjem!

Foto: Unsplash

Neovisno o cilju i brzini kojom želiš učiti, dobro bi bilo prvo izabrati čime ćeš slikati. Obično je početnicima preporučeno slikati koristeći akrilne boje ili ulje, zbog jednostavnosti korištenja. Vodene boje se mogu činiti kao siguran izbor, ali zapravo je vodenim bojama jako zahtjevno slikati precizno.

Nakon što nabaviš potreban materijal, trebaš naučiti kako ga iskoristiti! Bilo da slikaš za hobi, a pogotovo ako naginješ profesionalnom slikanju, moraš naučiti tehnike i osnove slike, poput kompozicije, boja i slično.

Foto: Unsplash

Naravno, prije primjene samih tehnika i komponiranja slike, moraš imati ideju što slikati. Potom slikaš od temelja, obrise većih dijelova slike, potom detalje i završne dodire. Nakon toga, ostane ti da analiziraš sliku i vidiš u kojim područjima se možeš potruditi ubuduće i, naravno, da uživaš u njoj.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.