Gdje streamati: YouTube ili Twitch?

 Gdje streamati: YouTube ili Twitch?

Izvor: Unsplash

Livestreaming je rastući fenomen u gaming zajednici. Twitch i YouTube su dvije najpopularnije platforme za gaming content što nerijetko dovodi do pitanja koja platforma je i zašto.

Koja je razlika između platformi?

Znatno je lakše rasti na YouTube Gamingu nego na Twitchu. YouTube ima 20 puta veću publiku od Twitcha, a ima manje streamera; stoga je konkurencija manja. YouTube također ima algoritam za svaki sadržaj koji proizvedeš i u skladu s tim tvoji videi i prijenosi uživo mogu dosegnuti nekoga novoga. S druge strane, Twitch  ne sadrži nikakav algoritam za prikazivanje tvog sadržaja novim gledateljima. Štoviše, kanali su poredani od najvećeg do najmanjeg broja gledatelja, što znači da su novi kreatori podložni tome da budu na dnu popisa. Da bi Twitch kanal bio vidljiv, svakako će zahtijevati kreativnosti i korištenje drugih medija za podizanje interesa. Unatoč svemu tome, statistika pokazuje da prosječni korisnik na Twitchu gleda 95 minuta videa u jednoj sesiji, a na YouTubeu 40 minuta.

Zarada od streamanja

Svoj sadržaj možeš unovčiti na obje platforme. Twitch i YouTube dopuštaju svojim kreatorima sadržaja da se pridruže programima koji im mogu pomoći da povećaju potencijalnu zaradu na svakoj platformi za streaming. Za Twitch je to Twitch Partner Program, a za YouTube, YouTube Partner Program.

Obje platforme imaju svoje prednosti i mane, po našem mišljenju, jedino što može presuditi su tvoje vlastite preference. Želiš li se odlučiti za jednu platformu ili kao veliki broj streamera danas kombinirati obje platforme, izbor je isključivo na tebi.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.