Prvi hrvatski studij razvoja računalnih igara

 Prvi hrvatski studij razvoja računalnih igara

Izvor: Unsplash

Industrija razvoja videoigrica u Hrvatskoj bilježi konstantan rast prihoda i zaposlenih, a do 2025. godine se očekuje globalni prihod od 300 milijardi dolara i zato donosimo dobre vijesti za sve koji se žele baviti ovime.

O studiju

Dobra vijest je da je Visoko učilište Algebra otvorilo prvi hrvatski studiji razvoja videoigrica koji će budućim game developerima pružiti suvremena, konkurentna znanje i vještine potrebne za rad u ovoj brzorastućoj industriji. Sporazum o suradnji za pružanje stručnih praksi potpisali su sa tvrtkama LGM, Protopixel, Ironward i Room-C Games. A sve informacije o upisu možeš pronaći na njihovoj web stranici.

Razvoj game developmenta u Hrvatskoj

Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra istaknuo je da se njihov program odlično nadopunjuje na srednjoškolski strukovni program koji već postoji u Sisku. Dekan je također istaknuo da su nastojali pokriti znanja iz nekoliko područja, čiji dominantni dio čine programerska znanja i vještine, a trećina sadržaja odlazi na produkciju, storytelling i ostale kreativne elemente. Za kraj je naglasio da Hrvatsku žele pozicionirati kao zemlju predvodnicu razvoja game developmenta u ovom dijelu svijeta i smatra da je pokretanje stručnog studija prvi korak u tom smjeru.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.