Konzola ili PC – kratka debata

 Konzola ili PC – kratka debata

Foto: Unsplash

Dvojba stara koliko postoje konzole i PC-jevi, je koje od tog dvoje je bolje? Sada, kada su konzole naprednije nego ikada, debata je možda i najpravednija.

Igrače konzole su sada skuplje i imaju bolje komponente nego ikada, a nude i najbolje iskustvo dosad. Drugim riječima, u pogledu performansi su se približile računalima. Ipak, argumenti se i nisu previše promijenili.

Cijena

Konzole obično dolaze u dvije varijante, od kojih je jedna jeftinija. Jeftinija varijanta obično nema Blu-ray čitač, a neke imaju i slabije komponente. Računala imaju puno širi raspon cijene, ovisno o performansama na koje ciljamo. Ako planiramo igrati igrice koje su užasno zahtjevne, računalo će gotovo sigurno koštati više od konzole. Multiplayer na konzolama se također plaća. Periferija je kod konzola izborna (obično dođu s kontrolerom), dok se za računalo moraju kupiti miš i tipkovnica.

Performanse

PC dominira konzole kada je riječ o performansama. Odličan gaming PC će igrice pokretati na razini o kojima konzole mogu (još uvijek) samo sanjati. Naravno, tu opet dolazimo do toga da performanse na računalu dolaze s visokom cijenom.

Dostupnost igrica

Konzole, ali i PC-jevi imaju svoje ekskluzive pa tu i nema previše mjesta za raspravu, osim koje su bolje, što je iznimno subjektivno. Pametnije je gledati to sa strane žanrova koje planiraš igrati. Na primjer, ako želiš igrati MOBA-e, onda ti je pametnije kupiti PC.

Gotovo uvijek na kraju dođemo do istog zaključka. Računala su savršena ako želiš najbolje performanse, nešto širi spektar igrica i alat s kojim možeš raditi ostale stvari uz gaming. Ako ti ne smeta manjak prilagođavanja, dovoljne su ti „osrednje“ performanse i ne želiš dati veliku količinu novaca na gaming – konzole su za tebe.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.