Bentley priprema pet električnih automobila do kraja desetljeća

 Bentley priprema pet električnih automobila do kraja desetljeća

Izvor: Unsplash

Kako bi tranzicija na električne motore bila što uspješnija, iz tvrtke Bentley su najavili da će investirati gotovo tri milijarde eura koje planiraju potrošiti na nadogradnju svojih tvornica, istraživanje i razvoj te razvoj pet novih električnih automobila.

Dizajn prvog modela trenutno u procesu finalizacije

Prvi od tih modela možemo očekivati na tržištu 2025. godine, i vjerujemo da će nam svima biti zanimljivo vidjeti kako će izgledati taj električni luksuz na četiri kotača. Dizajn je trenutno u procesu finalizacije, a nakon što bude odobren, možemo već sljedeće godine očekivati predstavljanje prvog prototipa.

Svake godine po jedan novi automobil

Nakon prvog modela planiraju svake godine predstaviti po jedan novi automobil pri čemu ne planiraju predstaviti elektrificirane verzije postojećih modela, nego potpuno nove automobile koji će pored drugačijih motora, imati i novi dizajn.

Sve modele će pokretati Volkswagenova tehnologija

Važno je naglasiti da neće svi modeli koristiti istu platformu, ali će sve pokretati Volkswagenova tehnologija. Tako će primjerice prvi modeli koristiti aktualnu platformu za električna vozila MEB, dok će kasniji modeli koristiti platformu SSP koja će pokretati Volkswagenove električne automobile nakon 2028. godine.

Proizvodnja električnih Bentleyja

Električni Bentleyji proizvodit će se u tvornici u Hanoveru u kojoj će se proizvoditi i novi modeli električnih Audija s kojima će dijeliti brojne komponente. Osim elektrifikacije, Bentley je poduzeo i druge poteze kojima želi postati ugljično neutralna kompanija. Primjerice, u svoju tvornicu Crewe instalirali su dodatnih 10 tisuća solarnih panela, čime je njihov broj narastao na 40 tisuća, a do 2025. godine žele i da svi distributeri njihovih vozila krenu istim putem.

 

 

 

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.