Jack Russell nije savršen pas

 Jack Russell nije savršen pas

Foto: Privatni album

Jack Russell je mali terijer koji vuče svoje korijene iz lova na lisice u Engleskoj. Križanjem su tada ciljano radili na pasmini koja je malog tijela zbog mogućnosti ulaska u lisičje rupe, ali iznimne energije, brzine te neustrašivog karaktera. Zbog svoje dobre čudi, privlačnog izgleda te malog stasa izgledaju kao idealan kućni ljubimac. Ali daleko su od toga, kao i svi terijeri oni su radni psi koji se moraju kretati, loviti, biti u akciji, s time da kod Jack Russell-a sva energija terijera je na potenciju puta deset. Najbliži opis njihovog karaktera je ono što poznajemo kao ADHD; hiperaktivnost i teško kontroliranje impulsa. Maženje kod kuće uz vrlo malo kretanja je njima neprihvatljivo i u tim slučajevima izlazi na površinu njihov čvrst, nepokolebljiv karakter. I to je jedan od razloga što se predstavnike te pasmine vrlo često možete naći u oglasnicima u ponudi za udomljavanje. Rijetko tko može živjeti s tim vrtlogom energije.

Kada je Jack Russell savršen pas za vas? Ako i sami imate izuzetno mnogo energije, volite se kretati, postavljati si fizičke izazove, JR je vaš savršen partner. Neumoran, čvrst i nesklon bolestima, pratit će vas u svim vašim avanturama uz neizmjerno mnogo ljubavi i odanosti. Ovi su psi vrlo inteligentni, ali budite spremni na puno vremena i strpljenja kod obuke jer ovaj pas ima vlastiti um. Ako ne uspijete zabaviti ovog psa, on će si sam naći zabavu i sasvim je sigurno da vam se to neće svidjeti. Ali jednom kada nađete svoj zajednički ritam budite spremni na dugi niz godina ispunjenih smijehom. Ako se smatrate adekvatnim za jednu od najizazovnijih pasmina, pogledajte oglasnike, sasvim je sigurno da ćete naići na jednog koji čeka na bolju sredinu za sebe, gdje su iscrpljeni vlasnici shvatili da je pas od cca 7 kg ipak preveliki izazov za njih.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.