Trikovi za rast trepavica

 Trikovi za rast trepavica

Izvor: Unsplash

Ako želiš duže i gušće trepavice bez da moraš kupovati skupe serume, na pravom si mjestu jer smo za tebe pripremili trikove za brži rast trepavica.

Prvo ćemo se osvrnuti na ulja koja ti mogu pomoći u rastu trepavica. Ulje na trepavice možeš nanijeti prstima, češljićem za trepavice, vaticama ili blazinicama.

Korištenje maslinovog ulja svaku noć prije spavanja

Maslinovo ulje je prirodno ulje prepuno hranjivih tvari koje mogu pomoći u promicanju rasta trepavica. Sve što trebaš napraviti je nanijeti malu količinu maslinovog ulja na trepavice svaku večer prije spavanja. Hranjive tvari u maslinovom ulju pomoći će ojačati i učvrstiti tvoje trepavice, smanjujući vjerojatnost da će se lomiti ili ispadati.

Ricinusovo ulje se koristi isto kao i maslinovo

Ricinusovo ulje bogato je hranjivim tvarima poput vitamina E i esencijalnih omega-3 masnih kiselina, koje pomažu u njegovanju i jačanju trepavica. Osim toga, gusta konzistencija ricinusovog ulja pomaže prekriti svaku trepavicu, štiteći je od oštećenja.

Rezultati korištenja ulja su individualni – drugačiji za svaku osobu. Neki će primijetiti uočljive rezultate nakon samo nekoliko tjedana, dok će drugi možda trebati koristiti ulje nekoliko mjeseci prije nego što vide bilo kakvu razliku. Jedini način da saznaš kako će ulje utjecati na tvoje trepavice je da ga isprobaš, ali ne moraš se brinuti, ako nemaš alergije na ulja, oni ne mogu naštetiti tvojim trepavicama.

Savjeti što trebaš izbjegavati u ovom procesu

Ako želiš da ti trepavice budu duže i gušće, trebaš izbjegavati ekstenzije trepavica i korištenje umjetnih trepavica. Iako kratkoročno mogu izgledati dobro, trajno mogu oštetiti nježnu strukturu tvojih trepavica ako ih koristiš prečesto ili nepravilno. Umjesto toga, naš savjet je da se usredotočiš isključivo na njegu trepavica redovitom upotrebom kokosovog ili ricinusovog ulja.

Savjeti na što treba paziti

Ukoliko se šminkaš, moraš paziti da u potpunosti skineš maskaru i to nekim nježnim sredstvima za skidanje šminke. Ako primijetiš da ti trepavice otpadaju nakon korištenja tih proizvoda, najbolje bi bilo da ih više ne koristiš, bar ne na očima. Preporuka stručnjaka je da sredstva za skidanje šminke s očiju budu na uljnoj bazi, a možeš ih pronaći u svojoj lokalnoj drogeriji.

Svakodnevno nanošenje maskare može naštetiti tvojim trepavicama

Često čujemo kako šminkanje svaki dan nije dobro za našu kožu, ali moramo naglasiti da svakodnevno šminkanje nije dobro niti za tvoje trepavice. Prema riječima stručnjaka, važno je trepavicama dati odmor s vremena na vrijeme kako bi ostale zdrave. A kada nanosiš maskaru svaki dan, tvoje trepavice mogu postati suhe i lomljive. Brojni stručnjaci preporučuju da se ne šminkaš bar jednom tjedno. To bi tvojim trepavicama dalo priliku da se oporave od štete uzrokovane nošenjem šminke.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.