Streljaštvo – sport i rekreacija

 Streljaštvo – sport i rekreacija

Foto: Privatni album

Streljaštvo je izuzetan sport koji unapređuje samopouzdanje i strpljenje. Streljaštvo razvija umijeće pogađanja pokretnih i nepokretnih meta korištenjem različitih vrsta oružja, i to specifično različitih tipova pušaka i pištolja.

Ovaj sport ne treba miješati sa streličarstvom, sportom u kojem je također cilj pogoditi metu ali ovaj put korištenjem oružja kao što su luk i strijela. Streljaštvo možemo smatrati sportom u kojem je naša psihologija presudni faktor koji određuje naše rezultate. Vlastita sposobnost smirivanja, fokus i koncentracija čine da smo uspješni u pogađanju mete.

Discipline u streljaštvu su: puška, pištolj, sačmarica i pokretna meta. Pojedine discipline streljaštva su i sastavni dijelovi višebojskih športova kao što su biatlon i moderni petoboj. U većim gradovima ima i po više streljačkih klubova koji vam osiguravaju opremu i početnu obuku. Najčešća dostupna oprema za rekreativce je puška, i to zračna puška na 10 metara.

Streljaštvo je dobar izbor rekreacije ako vam je svakodnevnica u konstantnom presingu i ako trebate povremeni prekid gdje ste sami sa svojim dahom, očišćene glave od misli i koncentrirani samo na metu.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.