Kako dobiti žile na rukama

 Kako dobiti žile na rukama

Foto: 123rf

Izražene žile na rukama su san onih koji se ugledaju na bodybuildere i idu u teretanu. One uglavnom signaliziraju nisku razinu masti u tijelu i izražavaju definiciju. Postoji nekoliko stvari koje možeš raditi ako želiš vidljive ili jače izražene žile na rukama:

  1. Smanji tjelesnu masnoću: Višak tjelesne masnoće jedan je od glavnih čimbenika koji mogu sakriti žile. Smanji postotak tjelesne masti i bolje ćeš vidjeti svoje žile. Kombinacija prehrane i tjelovježbe je ključna. Usredotoči se na održavanje zdrave, uravnotežene prehrane i nemoj preskakati kardio, uz klasične vježbe snage.
  2. Održavaj pravilnu hidrataciju. Uz prehranu i trening, hidratacija je najvažnija. Dnevno unesi barem 8 čaša vode, po preporuci liječnika, kako bi u svakom trenutku tijelo imalo dovoljno tekućine. Ako ti je problem unositi veliku količinu tekućine, probaj u dijetu ubaciti hranu bogatu vodom, poput voća – što ti može koristiti i ako gubiš tjelesnu masnoću.
  3. Zagrij se prije vježbanja: Zagrijavanje prije vježbanja može pomoći u jačanju protoka krvi i poboljšanju vidljivosti žila. Naravno, što je bolji pump, to će se žile bolje vidjeti. Kako nabijaš mišićnu masu, a smanjuješ masnoću, žile će ti se sve jasnije vidjeti i kada su ti ruke opuštene. Pri tome, pazi na formu prilikom vježbanja.
  4. Izbjegavaj pušenje i pretjeranu konzumaciju alkohola, jer oboje smanjuju protok krvi i začepljuju žile. Ključno je odustati od ovih navika, ako želiš da ti žile budu vidljivije.
  5. Unosi manje ugljikohidrata. Ugljikohidrati povećavaju količinu vode koje naše tijelo zadržava, tako možemo sa smanjenim unosom ugljikohidrata, smanjiti i količinu vode koju zadržavamo ispod kože i pokazati žile.

Uz ove savjete imaš veće šanse da ti se vide žile na rukama, ali ništa se ne događa preko noći. Strpljenje i ustrajnost su ključni.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.