Kako se odjenuti za razgovor za posao

 Kako se odjenuti za razgovor za posao

Foto: Unsplash

Prvi razgovor za posao može biti izrazito stresno iskustvo i bitno je kakav dojam ostaviš. Prvi dojam se najčešće stvara u prvih par sekundi, zato je izuzetno važno da se odjeneš prikladno i ostaviš odličan prvi dojam. Da ne lutaš previše s odjevnim kombinacijama, u nastavku smo ti spremili par smjernica koje će ti dobro doći pri odijevanju!

Prije svega, bitno je da se ne odjeneš preopušteno. Ideš na razgovor za posao, s potencijalnim poslodavcima i moraš im pokazati poštovanje kroz oblačenje i ponašanje. Zlatno pravilo glasi da je pretjerano svečano odijevanje, uvijek bolje od neprikladnog odijevanja. Stoga, ako ne znaš što nositi i ne želiš eksperimentirati, odijelo je savršen izbor za muškarce i za žene. Odijelo u tamno-plavoj, sivkastoj ili nekoj drugoj neutralnoj boji je pun pogodak.

Foto: Unsplash

Ako firma ipak ne traži tu razinu odijevanja, košulja, bluza, vesta i polo majica su smjer u kojem moraš ići. Ipak, polo majica i košulja traže malo svečanije hlače ili suknju. Stoga traperice i polo majica nisu baš najsretnija kombinacija, ako želiš ostaviti dobar dojam. Ako svejedno želiš nositi traperice, potrudi se da budu tamnije i da ih spariš s nešto svečanijom košuljom. Uvijek ciljaj na balans između svečanih i casual odjevnih komada.

Poslodavci znaju da im na razgovor dolazi student i vrlo vjerojatno neće imati toliko visoke zahtjeve da moraš nositi odijelo, stoga će biti dovoljno da odjeneš jednu od kombinacija koje su dovoljno primjerene za razgovor za posao. Bez obzira na to, postoje stvari koje nikako ne smiješ odjenuti, ako misliš imati šanse za dobivanjem posla. Japanke, sandale i slično su jedan primjer toga, a jednako loš dojam mogu ostaviti i kratke hlače, hudice i trenirke. Također, poželjno je imati sat i parfem, ali nemoj pretjerati s modnim dodacima i količinom parfema – barem na razgovoru za posao.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.