Koliko su bitne ocjene na faksu

 Koliko su bitne ocjene na faksu

Foto: Unsplash

Ocjene u osnovnoj i srednjoj školi su ključne, jer o njima ovisi naš obrazovni put i škola, odnosno fakultet koji ćemo upisati. Međutim, kada dođemo do fakulteta, koliko je bitno da držimo visok prosjek?

Često ćemo čuti da ocjene na fakultetu nisu bitne. Ipak, ako ideš programom 3+2 godine, vjerojatno će ti trebati dobar prosjek da redovno upišeš ostale dvije godine. Ako ne upišeš redovno, možeš ih upisati uz plaćanje, naravno, ako zadovoljavaš uvjete.

Dakle, ako planiraš nastaviti studirati potreban ti je dobar prosjek. Ali, što ako želiš nakon preddiplomskog studija odmah ići raditi, hoće li te netko pitati za prosjek ocjena?
Pa, vrlo vjerojatno ne. Uglavnom je bitno da imaš diplomu i završen studij. Ipak, i ovdje je bitno učiti i dobro prolaziti, jer ako se dogodi da te netko pita za prosjek, ne želiš se osramotiti. Osim toga, održavanje dobrog prosjeka na fakultetu je korisno za tebe i tvoje navike. Dobar prosjek znači da na vrijeme i dovoljno kvalitetno rješavaš sve projekte, zadatke i kolokvije, za što treba discipline i znanja. Tako da je manje bitno hoće li te netko pitati za prosjek, a važnije je da ti stvaraš i održavaš odgovornost i naviku učenja.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.