Savjeti za efikasnije učenje

 Savjeti za efikasnije učenje

Izvor: Unsplash

Dogodilo nam se svima da smo prekasno krenuli učiti ili da nismo naučili za ispit. I onda kažemo, a slijedeći put ću krenuti učiti na vrijeme, sve ću naučiti. Sad je vrijeme da taj „slijedeći put“ postane svakodnevica, pogotovo zato što nam počinju ispitni rokovi.

Organizacija je ključna

Jedna jako važna stvar je organizacija. Vidi koje sve obaveze imaš i sukladno tome organiziraj si vrijeme za učenje. Ali pazi da vrijeme za učenje prilagodiš količini gradiva i tome koliko ti otprilike treba da naučiš sve.

Također je važno da znaš kako i kada ti najbolje učiš, u koje doba dana i da li ti je lakše učiti samostalno ili sa kolegama ili kombinacija. Odluka je samo tvoja, ti najbolje znaš što je za tebe najefikasnije.

Redovno dolazi na predavanja

Što se tiče predavanja, probaj otići na svako, pažljivo slušati predavanja i voditi bilješke. To će ti znatno pomoći u učenju, i ako imaš jako dobro pamćenje – znatno skratiti vrijeme učenja.

I uz to probaj si napraviti skriptu za svaki ispit. Iz iskustva možemo reći da je puno bolje samostalno raditi skriptu jer se dodatno upoznaš s pojmovima odnosno gradivom koje moraš naučiti. Ono što također možemo preporučiti su pisanje na ljepljive papiriće i korištenje markera, nama je to pomoglo u označavanju i naglašavanju najbitnijih pojmova.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.