Gimnazije u Hrvatskoj uvode prijemni ispit

 Gimnazije u Hrvatskoj uvode prijemni ispit

Izvor: Unsplash

S obzirom na to koliko odlikaša ima, čak devet srednjih školi se odlučilo na uvođenje prijemnog ispita. Riječ je o osam školi iz Zagreba – I. Gimnazija, Prirodoslovna škola Vladimira Preloga, III. Gimnazija, Gimnazija Tituša Brezovačkog, V. Gimnazija, Gimnazija Lucijana Vranjanina, X. Gimnazija i XV. Gimnazija te o jednoj školi iz Karlovca – Gimnazija Karlovac.

Upute za pisanje prijemnog ispita

Znači prijavljuješ do šest željenih programa preko sustava e-upisi, a liste za upise će se raditi po bodovima na osnovu ocjena iz osnovne, rezultatima prijemnog i po dodatnim bodovima.

Prijemni ispit pišeš u onoj školi koja ti je prva na popisu, a rezultati će se priznavati i u drugim školama sa popisa. Ispiti će se pisati ovisno o usmjerenju škole: iz hrvatskog, matematike, fizike, biologije, kemije i engleskog jezika.

S obzirom na to da hrvatski, matematika i drugi strani jezik sigurno pišeš kasnije na državnoj maturi, i s obzirom na to da većina fakulteta traži dodatne predmete, kao što su između ostalog baš kemija, fizika i biologija, vjerujemo da ti ovaj prijemni može u neku ruku biti priprema za to što te očekuje na državnoj maturi.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.