Jesu li testovi osobnosti točni

 Jesu li testovi osobnosti točni

Foto: 123rf

Testovi osobnosti su na internetu, društvenim mrežama, razgovorima za posao i svugdje oko nas. Bili oni profesionalni ili u razini kvizova poput „Koja si vrsta kruha“, mnogi od nas nisu odoljeli iskušenju da saznamo nešto novo o sebi. No, koliko su oni zapravo točni?

Na profesionalnoj razini tvrtke koriste testove osobnosti kako bi provjerili koliko dobro bi se potencijalni kandidati mogli uklopiti u radno okruženje i jesu li dobra osoba za predstavljanje tvrtke. S druge strane, testovi koje rješavamo doma iz zabave i znatiželje, ne moraju biti profesionalni. To znači da oni mogu imati značajnija odstupanja. Uz to, neki znaju biti podosta lagani za „odgovoriti točno“, ako želimo dobiti određeni rezultat.

Ipak, (profesionalni) testovi su uglavnom bazirani na istraživanjima i imaju svoju korist. Naravno, nije nužno prihvatiti dobiveni rezultat bez razmišljanja, jer su ljudi previše kompleksni da bi ih se svrstalo u jako uske kalupe. Na kraju dana, iako testovi nisu potpuno točni, mogu poslužiti da bolje razumijemo sebe i dobijemo uvid u svoju osobnost. Ali i da donesemo neke od najvažnijih odluka u našem životu, poput usmjeravanja na karijeru u kojoj bi ostvarivali svoje potencijale.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.