Kako se držati (zdravih) novogodišnjih odluka

 Kako se držati (zdravih) novogodišnjih odluka

Foto: Unsplash

Dolazi to vrijeme. Pune se teretane, započinju se dijete, život se okreće naglavačke na puna dva tjedna, koliko obično traje euforija oko takvih odluka. Ako ne želiš i ti biti među onima koji odustaju, pokušaj pratiti sljedeće savjete.

Početak godine zna biti entuzijastično razdoblje. Ali ne trebaju biti takve i odluke, nekad je čak dobro i da si postaviš odluku koja ti se tada čini lako dostižnom i „ništa posebno“. Na primjer, odredi si da ćeš tjedno tri puta imati trening. Da, privlačna je ideja isklesanog tijela, savršene dijete i šest dana tjedno u teretani, ali takav nagli skok rijetko bude održiv.

Zapiši svoje odluke

Kada zapišeš (da, zapišeš) odluke, prati svoj napredak. Lako je izgubiti pravu sliku napretka i malih detalja, kada se gledaš svaki dan u ogledalo. Tako ćeš lakše sačuvati motivaciju, a to je bitna stavka u ovom pothvatu. Probaj si pronalaziti motivaciju na razne načine. Jedan od njih može biti da odrediš plan s koracima i svaki korak je novo postignuće i dodatna motivacija. Prati ove korake i imaš veću šansu ostvariti svoje odluke, ali zapamti da su strpljenje i upornost najbitniji.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.