Koliko minimalno moraš hodati?

 Koliko minimalno moraš hodati?

Foto: Unsplash

Vjerojatno smo svi do sada već čuli koliko je kretanje važno za naše zdravlje. Jedan od najjednostavnijih oblika tjelovježbe, koji često radimo i nesvjesno, je upravo hodanje. Hodanje je vjerojatno najosnovnija kardio vježba koju možeš izvoditi i kao takva nije zahtjevna. Koliko god hodanje može biti ne zahtjevno, ako ga se ne trudimo otežati, toliko je iznimno korisno za naše zdravlje. Hodanje je gotovo izravno povezano s nižom stopom smrtnosti te, iako osjećamo benefite i od manjeg broja koraka, dnevno se preporučuje napraviti minimalno 10.000 koraka.

Foto: Unsplash

Deset tisuća je broj koraka koji bi trebao smanjiti rizik od određenih bolesti srca, kao što bi trebao regulirati visok krvni tlak. Osim po broju koraka, što može biti i zamorno, hodanje možemo mjeriti u minutama. Tako bi svaka osoba morala hodati minimalno od 30 do 45 minuta dnevno. Ono što se savjetuje je da se u početku rascijepa vrijeme hodanja, na više dijelova po 5-10 minuta, sporijim tempom. Prije svega je bitna konzistencija i hodanje svakodnevno, jer će se i od malih koraka vidjeti rezultati.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.