Kako voziti el. romobil po hladnom vremenu

 Kako voziti el. romobil po hladnom vremenu

Foto: Unsplash

Unatoč niskim temperaturama, električni romobil je i dalje udobna i okretna opcija za odlazak na željenu lokaciju. Tijekom hladnijih godišnjih doba, posebno je važno obratiti pažnju na vremenske uvjete kako bi tvoj romobil bio što dulje ispravan i siguran za vožnju.

Vlaga

Na prvi pogled, vlaga u zraku se može činiti bezazlenom, ali dugoročno može izazvati velike probleme. S vremenom, vlaga će oksidirati rezervne dijelove koji više neće funkcionirati najbolje nakon što zahrđaju.

Niske temperature

Osim što niske temperature utječu na vozača, one utječu i na tehničke karakteristike romobila, preciznije bateriju. Ona se može ohladiti i dovoditi manje energije i snage tijekom vožnje, pa se tako smanji i udaljenost koju romobil može prijeći…

Izbjegavaj vožnju po mokrom kolniku

Vožnja po mokrim i skliskim cestama nikad nije dobra ideja. Iako nije zabranjeno voziti romobil tijekom kišnih dana, ako se ipak odlučite voziti tada, usporite kako biste izbjegli proklizavanje na mokrom tlu. Također, romobil može s vremenom hrđati zbog kontakta s vodom i njegova baterija se može oštetiti. Stoga je važno ne izlagati električni romobil pretjerano lošem vremenu. Kako biste izbjegli moguća oštećenja, nemojte voziti romobil gdje je razina vode viša od 5cm.

Dobro osvjetljenje

Zbog slabog dnevnog svjetla u zimskim danima, biraj ulice s dobrom rasvjetom kako bi bolje vidio okruženje i bio odmah vidljiv. Vozači romobila mogu ne biti odmah primijećeni u prometu, stoga je važno da romobil ima dobro prednje i stražnje svjetlo.

 

Svakako provjerite i što kaže novi zakon vezan uz vožnju el.romobilom.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.