WhatsApp predstavio nadolazeći update

 WhatsApp predstavio nadolazeći update

Izvor: Unsplash

WhatsApp je predstavio Kanale (eng. Channels) –  jednostavan, pouzdan i privatan način primanja važnih obavijesti od ljudi i organizacija. Kanale grade u novoj kartici pod nazivom Ažuriranja (eng. Updates) – gdje ćeš pronaći status i kanale koje odabereš pratiti – odvojeno od razgovora s obitelji, prijateljima i zajednicama.

Što su kanali?

Kanali su jedan način alata emitiranja poruka, slika, videa, naljepnica i anketa admina. Kako bi ti pomogli odabrati koje kanale želiš pratiti, rade na pretraživaču koji će ti omogućiti da lako pronađeš svoje hobije, sportske timove, novosti lokalnih dužnosnika i još puno toga. Osim samostalnog pretraživanja, do kanala ćeš moći doći i preko linka koji ti je poslan, maila ili objave na javnim kanalima.

Privatnost korisnika WhatsAppa neće biti ugrožena

Naglašavaju da teže izgradnji najprivatnije dostupne usluge emitiranja, i da to počinje zaštitom privatnosti admina i pratitelja. Slika i broj mobitela admina kanala neće biti prikazan pratiteljima, i isto tako kada korisnici zaprate neki kanal njihova slika i broj mobitela neće biti prikazan u kanalu, niti adminu niti drugim pratiteljima. Iz WhatsAppa se zalažu za to da je to koga ćeš pratiti tvoj izbori tvoja privatna stvar. Admini će imati opciju blokiranja snimaka zaslona i prosljeđivanja sa svog kanala. Također će omogućiti adminima da odluče tko sve može pratiti njihov kanal i žele li da se njihov kanal prikazuje u pretraživanjima ili ne.

Kroz nekoliko mjeseci dostupno u cijelom svijetu

Kako bi izgradili, naučili i prilagodili iskustvo, Kanali će prvo biti dostupni u vodećim globalnim glasovima i odabranim organizacijama u Kolumbiji i Singapuru, a tijekom slijedećih mjeseci će biti dostupni u cijelom svijetu.

S obzirom na to koliko koristimo WhatsApp za svakodnevnu komunikaciju, najbitnije nam je znati da se ništa vezano uz privatnost nas korisnika ne mijenja. A što se tiče dodavanja Kanala, mišljenja korisnika su podijeljena, neke to veseli a neke ne jer smatraju da je to samo kopija Twittera. Ali vjerujemo da smo svi znatiželjni i da želimo vidjeti kako će to izgledati, i tko će sve biti prisutan (koje tvrtke, klubovi, vlada..) na Kanalima.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.