Vraćaju li se preklopni mobiteli?

 Vraćaju li se preklopni mobiteli?

Foto: Unsplash

Preklopni mobiteli su jedno vrijeme bili omiljeni, a svima koji su ih koristili jasno je i zašto. Poseban je osjećaj javiti se, ali i prekinuti poziv tako da doslovno poklopiš mobitel. Dizajn je također jedna od posebnosti preklopnih mobitela. Preklopni mobiteli jednostavno imaju tu neku čar. Sjeti se samo Motorole Razr, koja je zaludila svijet kada je izašla. Posljednjih godina, veliki proizvođači smartphoneova rade upravo na vraćanju preklopnih mobitela. Spomenuta Motorola, Samsung i Huawei (među ostalima) rade na velikom povratku preklopnih mobitela.

Samsung nema samo klasični preklopni mobitel, koji se preklapa vertikalno, već imaju i mobitel koji se može preklapati i horizontalno. Pametni preklopni mobiteli dobivaju miješane reakcije. Neki su jedva čekali da dođu na razinu da mogu kvalitetno zamijeniti dosadašnje smartphone, a nekima se oni čine samo kao usputni trend i nemaju smisla.

Osim nostalgije, postoje razlozi zašto preklopni smartphoneovi mogu uspjeti. Danas mobiteli imaju ogromne rezolucije i nerijetko dolaze i s ogromnim zaslonima. Preklopni mobiteli mogu imati ogromne zaslone visoke rezolucije, a da pritom zauzimaju znatno manje mjesta. Preklopni mobiteli čak i ne žrtvuju toliko performanse, ali zbog svojih dimenzija često uštede na bateriji, a neki čak i na kameri. Ono što im ne ide u korist je činjenica da se upravo trajanje baterije i kvaliteta kamere danas često uzimaju kao ključne stvari pri kupnji mobitela. Međutim, nemojmo zaboraviti da ti mobiteli imaju dva zaslona! Čak se i na sporednom, manjem zaslonu, može upravljati određenim aplikacijama i funkcijama mobitela.

Preklopni mobiteli svakako imaju nedostataka, baš kao i svaki drugi pametni mobitel na tržištu. Međutim, preklopni mobiteli dolaze s nekim benefitima, najveći od kojih je drugi zaslon. Nije izgledno da će proizvođači tako brzo odustati od preklopnih pametnih mobitela, stoga bismo i mi trebali razmisliti da im damo šansu, jer bi se u budućnosti oni mogli vratiti na svoju staru slavu.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.