Kovrčanje kose bez korištenja topline

 Kovrčanje kose bez korištenja topline

Izvor: Unsplash

Znamo da za našu kosu nije dobro koristiti peglu, figaro i ostale slične aparate koji štete kosu toplinom, zato ti donosimo nekoliko jednostavnih načina uz pomoć kojih možeš doći do lijepe frčkave kose bez korištenja topline. Ove načine pravljenja frizura smatramo posebno idealnima za ove vrućine koje nam ljeto donosi.

Savjeti za postojaniju frizuru

Prvi korak je uvijek isti. Kosu prvo opereš, kako to i inače radiš. Zatim bi bilo idealno da ostaviš da se kosa prirodno osuši, da bude 80% suha. Ukoliko baš želiš osušiti kosu sa fenom, stavi prije sušenja neki proizvod koji štiti kosu od topline, i osuši ju isto 80%, nikako do kraja, tako će frčke biti postojanije. I idealno bi bilo da kosu opereš noć prije, kako bi ti slijedeći dan bila postojanija frizura, pogotovo ako ti je kosa prirodno u potpunosti ravna. Naš savjet je da za postojanije frčke, kosu lagano našpricaš sa lakom za kosu, što se posebno odnosi na ljude sa potpuno ravnom kosom.

Metoda pletenja pletenica

Prvo ćemo spomenuti pletenice. To je nekako metoda koje se prvo sjetimo kada pomislimo na frčkavu kosu bez korištenja topline. Ako želiš „prirodniji izgled“ frčka, samo ispleteš jednu pletenicu na gotovo suhu kosu i onda ujutro raspleteš. Savjet stručnjaka je da ako imaš baš gustu kosu da spleteš dvije pletenice, da olakšaš težinu pletenice da onda frčke budu ljepše i postojanije. A ako želiš jače frčkavu kosu, onda samo ispleteš više manjih pletenica, ne vezano uz to koja ti je dužina i gustoća kose.

Set za kovrčanje kose bez topline

Trenutno najpopularniji trend za kovrčanje kose bez topline je ovaj set, originalnog naziva „Heatless hair curling set“, kojeg prodaje veliki broj brendova, a sigurno ga možeš naći u svom lokalnom shopping centru. Set se sastoji od savitljivog uvijača, kopče i scrunchie gumica za kosu.

Sada ćemo ti u nekoliko koraka objasniti kako se koristi: prvo na tjeme glave staviš savitljivi uvijač i učvrstiš ga kopčom. Zatim počni uvijati pojedine pramenove na uvijač kod razine čela i postupno dodavaj druge pramenove. Kada završiš s jednom stranom, postupak ponovi na

drugoj strani. Za kraj pramenove učvrsti gumicama koje će sve fiksirati čak i tijekom spavanja. Ovu frizuru možeš napraviti i sa potpuno mokrom kosom, ali da se kosa potpuno osuši i frčke lijepo formiraju trebati će minimalno 3 do 6 sati.

Remen od kućnog ogrtača djeluje isto kao popularni set za frčkanje kose

Ako ne možeš pronaći set, nemoj brinuti, imamo za tebe plan B, a to je remen od kućnog ogrtača. Isti je postupak kao i sa setom, a frčke ti također budu lijepe i postojane.

Domišljate ideje TikToker-a

Korisnici društvene mreže TikTok su bili jako domišljati pa su ovu frizuru probali napraviti i sa čarapama i tajicama. Što je na kraju nekima i uspjelo, i imali su postojanu frizuru cijeli dan. Zaključak bi bio da je dobro biti kreativan i da se trud nagrađuje, u obliku lijepe frizure, što je lijepa nagrada.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.